Home > Shoutout > [E] Tetamu berbulu & bermata besar

[E] Tetamu berbulu & bermata besar

Aku kene sambung keje kat rumah harini, 5pm sampai la kol 9pm.  Pagi tadi keje 9am sampai 1pm. Kene keje camni sampai la habis projek ni bulan June nanti (T_T)

Tiba-tiba aku dengar bunyi meowww~ aku cari punya cari punya cari, jumpe kucen ni belakang sofa. Dia masuk ikut sliding door rupanya. Pastu aku tengok dia ni macam lapar, jadi aku tumbuk ikan bilis sikit gaul dengan nasi. Rumah aku tade makanan kucing daaa~

Lepas makan dia nak masuk rumah pulak. Adeh. Aku cakap tak boleh masok, nanti Win marah kalau die terkencing dalam rumah. Tapi nampak gaye tetamu berbulu ni tak paham sangat cakap Melayu, nak cakap bahasa kucing aku pulak tak reti.

Sekarang ni aku dah bagi air maknenye signal soh tetamu ni balik rumah la, tapi dia tak gerak pun. Elok tidor berlingkar kat depan pintu, tunggu je mase aku bukak. Haih.

 

Aku memang nak sangat bela kucen tapi Win tak bagi. Dia cakap benda lain dalam rumah tu pun aku tak sempat nak jaga, inikan pula kucen. Hmmmph.

Categories: Shoutout
  1. January 25, 2011 at 7:03 PM

    pembersih kucing ni…. =)telinga dier takder kotoran pun

    • January 25, 2011 at 7:09 PM

      aku rase ni kucing orang tu kot yang bersih telinga dia huhu.

  2. January 25, 2011 at 8:40 PM

    Ayah aku kata, kalau kita kasi binatang makan, Allah akan lipat gandakan rezeki kita, insyaAllah. Sebab binatang tu doakan tuk kita.

    • January 25, 2011 at 8:59 PM

      haah pagi tadi tengok Tanyalah Ustaz pun dengar dia cakap camtu tadi. Amin, moga rezeki lipat ganda dapat anak kembar hikhikhik😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: