Home > Shoutout > [E] Tahan

[E] Tahan

Semalam aku gi check bape la agaknye dividen ASB dapat tuk tahun 2010. Takkan beratoq panjang kat bank setakat nak tengok belen je kan, kene ah tambah barang singgit dua dalam tu.

JENG JENGG JENGGGG~~ waaaa tak sangke eh walopon belen dalam tu cuma tinggal 80 heng tapi dorang masih sudi bagi dividen hoho! Ofkos lah dorang akan bagi cik oi.. aku ni je tak peduli sangat cara pembahagian dividen tu camana.

Sepanjang perjalanan dari Maybank TPM ke Enterprise 4 yang cuma berjalan kaki sebab tak jauh mana, aku senyum sampai ke telinga. Dah terbayang betapa seronoknya dan senangnya menggosok baju pakai garment steamer yang aku sebok cerita dulu. Rasa macam petang tu jugak-jugak nak ajak Win pergi kedai barang elektrik nak beli!
Aku ni jenis pemalas nak iron baju, kain, tudung semua mak nenek tu. Leceh. Sebab tu pakai je tudung express de zahra sebab tak payah iron langsung. Tapi kalau ade garment steamer tu, tak suruh iron baju pun aku buat. Benda baru, mestilah eksaited.

Tapi…. bila naik kereta nak balik rumah semalam, aku baru perasan yang stiker tukar minyak itam tulis 187k – maknanya Comot ada 1000 km lagi untuk kena pergi servis tukar minyak itam dia. Oih, kalo nak balik kampung 4 hala CNY esok (2 hala JB & 2 hala KK) memang 1000 km lebih!

OK, kena pergi tukar minyak itam sebelom kedai kereta tutup sempena CNY. Bajet!

Ah, duit tol! Minyak! Bajet lagi.

Tak jadilah beli garment steamer.

 

 

 

Tahan je nafsu nak beli, ye Edot. Tahun ni mane tau kot-kot dapat naik gaji, nanti kite beli ye?

 

 

Categories: Shoutout
  1. nurul
    January 28, 2011 at 11:12 AM

    ohh edot pasal garment steamer tu kan..ade hikmahnye ko tak jadi beli..hehe..aku aritu nak test lar pakai kat umh mak aku.skali adik aku kata,susah nak iron.kalau k.uyul boleh sabar guna lar,terus xjadi nak guna..patut aku tengok garment steamer tu duk teperuk dlm bilik blkg je.huhu..tp rupa dia mmg canggih.weekend ni aku test sendiri n bg feedback keh.🙂

    • January 28, 2011 at 11:16 AM

      oh yeke nurul? hohoho, tolong eh test dulu pastu ko tulis satu blogpost kat ILovePotato tau~~ nanti aku baca.

      at least kan, bile ade org google psl bende alah ni dorg akan stumble upon ur blog & bace opinion ko.

      makcik aku baru beli gak bende ni, nanti aku nk g umah dia test. kalo aku rase senang nk gune, leh la aku beli gak tapi tunggu bulan 4 punye gaji hahaha.

  2. January 28, 2011 at 9:09 PM

    Kepada Uyul–> uyul, aku tak leh masuk blog ko la…kat pc aku ni kata ada malware…nape eh? huhu. dari hari tu lagi rasanya..

    Edot, hehe..aku pun nk kena pi serbis kete gak besok ni…tinggal 200KM lagi sbelum sampai meter nak kene serbis…

    garment steamer? hurmm..xpe la..dah uyul kata mcm tu, tak berminat la. Aku pun malas gak nk iron baju edot, tapi dalam duk malas2 tu..sekali iron baju 4,5, pasang…senang nnti tak payah iron dah…ambik pakai je;)

    • January 28, 2011 at 10:58 PM

      Ala fida nafsu camtule time nak, nak jugak2. Ble uyul ckp gtu aku rs krg sket nk bli haha. Iron cabok tu aku pakai jela dulu, bkn byk pn nk kene iron hmmm

  3. February 2, 2011 at 12:21 PM

    apa cereta garment steamer iron, nak tau gakkk hehehe. sama la kita jenis pemaleh nak iron tudung wahahah.

    oh ya, kesempatan ini, emput mai kenduri kahwin husna 12 feb ni, sabtu, di yan kedah🙂

    • February 3, 2011 at 3:11 PM

      Cerita kedai kopi je pompang saja x bli lg pun haha. Wah, trima kasih ngajak kndr.. Mest best kalo dpt pi huhu. NEway, nk wish in advance, selamat pengantin baru!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: