Home > Whatever > [E] Dulu lain sekarang lain

[E] Dulu lain sekarang lain

… dulu bujang sekarang dah kawen.

Entry kali ni berkaitan dengan entry yang Afida tulis pasal observation dia kat pasangan suami isteri dengan anak kat kedai makan – keluarga yang nampak kurang mesra.

Tak payah kata pasal yang ada anak, yang tak ada anak lagi ni (tunjuk diri sendiri) pun dah nak dekat-dekat jadi camtu haha. Kami sekarang kalo makan kat kedai makan dah jarang nak bersembang. Masing-masing bukak henpon sama ada main game ataupun kalo ade free WiFi, ber-fesbuk. Kalau bersembang pun citer pasal kerja, tapi tak boleh lebih-lebih nanti termasok bab mengutuk-ngutuk pulak Win taknak layan so lebih baik aku diam. Huh. Aku diam, Win lagiiiii lah diam.

Dulu masa belum kahwin wahhh mulut aku bercerita tak henti-henti macam bertih jagung. Win pun layankan aje. Semua pun aku nak cerita dari cerita masa kecik-kecik sampai besar gajah. Pastu rasa nak menatap wajah orang depan aku tu setiap inci sebab rindu punya pasal. Makan pun rasa nak tolong suap, sayang punya pasal lah katakan.

Tapi bila dah kawen, semua cerita yang aku ada semua dah cerita. Tak ada modal dah nak bebel apa. Rindu pun kurang – dah tiap-tiap hari tengok muka yang sama! Suap-menyuap kat kedai makan? Lagilah. Nanti orang tengok pun menyampah, walaupun kapel tu dah kawen. Ah, suap-suap kat rumah tak yah cerita lah, kan?

Hmmm, kenapa ya dah tak mesra macam dulu-dulu sebelum kawen?

OH. Sabtu lepas rumah kami ade buat makan-makan tuk kawan sepejabat Win. Ade satu kapel tu datang dengan anak kecik. Masa dorang makan, anak dorang dok tinggal kat ruang tamu – main Wii. Aku ajak dorang makan kat ruang tamu sementara tengok orang main Wii tapi dorang kate taknak sebab ni je masa terluang tanpa anak & dapat makan dengan aman berdua. Kalau tak, sorang makan laju-laju sebab nanti tukar turn pegang anak dan sorang lagi kene pegang anak sambil tahan lapar. Huhu..

Aku tergelak dan terus biarkan dorang makan kat dining area.

 

ps: Fida, aku pun rajin observe kapel makan kat kedai. Kalau dua-dua diam, maknanya dah kawen. Kalau bersembang dan nampak mesra jek, belum kawen😛

 

 

 

Categories: Whatever
  1. NurulB
    February 28, 2011 at 3:11 PM

    betul tu edot.aku pun sama, bila dah kawin bila mkn sama2 kat luar, masing2 buat hal sendiri. Kalau ada cerita baru bebual.klu xlaju je makan.hehe. Time bercintun mmg excited gile. Ader je benda nak becerita kan kan. hehe.

    • February 28, 2011 at 3:12 PM

      haaaa, kan kan kan?

  2. February 28, 2011 at 3:19 PM

    xyahla time makan la edot…klau kat umah pn jarang sembang….makan klau ade bdk kecik mmg kne makan laju2…kang terbiar anak lg susah..

    • February 28, 2011 at 3:22 PM

      hahaha, tula pasal.

      dah tade bende nak sembang jawabnye ngadap tv je la kat umah😛

  3. palie
    February 28, 2011 at 6:43 PM

    huhuhuhahahahahhaa.. camtu eh? hehehe..

    • February 28, 2011 at 6:50 PM

      camtulah kekdah nye (=.=)

  4. February 28, 2011 at 9:32 PM

    Oooo….macam tu pulak eh.. lain orang lain ragamnya kut edot..aku tengok adik aku, n bini dia asyik pot pet pot pet je. Ada-ada je benda nk citer. Ada anak ni lagi la.. mesra sangat! jeles pulak rasa…hahaha..

    PS:agak2 kalau bercinta lepas kahwin, boleh dak nak atasi masalah ni?errr…

    • March 1, 2011 at 8:17 AM

      Bole2. Adk ko & bini dia camtu gak kot – tu yg mesra jek.
      Tp ble dh x byk ckp skrg ni, cuma gurau2 jela. Er, gurauan aku kasar sket la tapi hahaha.

  5. ijalida
    March 1, 2011 at 7:17 PM

    sama la kita. tp kena yg dh ada anak langsung tak bercakap yela duk layan anak yg nak membesar.. hehe.. tp takpe kena bercakap gak nanti org anggap bergaduh plak.. tp mungkin takde ape nak cakap coz hari2 dh jumpa. hehe

    • March 1, 2011 at 7:25 PM

      huhuhu, kapel yang ade anak nak membesar lagila tak sempat sembang time makan😛

      tu ah, kene gak cari modal nak sembang kalo makan luar. kang orang ingat gaduh plak lakibini ni.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: