Home > Shoutout, Whatever > [E] Pelik tapi benar

[E] Pelik tapi benar

angin

 

Perbualan di telefon semalam petang.

Bank: Err, cik. You punya loan application hor, belum tau approve lagi ke tak lah. Kami sudah hantar ke HQ.

Edot: Oh, bila boleh tau approve ke tak?

Bank: Dalam… esok atau lusa?

Edot: Boleh saya tau kenapa lama sangat? Aritu you cakap by Monday bole tau approve ke tak?

Bank: HQ yang proses, sebab tu lambat sikit.

Edot: Kenapa ye? Ada apa-apa masalah dengan application saya?

Bank: Hmm, sekejap saya ambil fail. OK Cik, kami sudah check sistem tapi you punya nama tak keluar untuk apa-apa loan. You punya kereta sudah setel, you tak ada credit card & you punya rumah tak keluar nama you sebab you join dengan husband, kan? Maybe the loan use your husband’s name, not yours.

Edot: Yep. Tapi itu maknanya saya tak ada hutang dengan mana-mana bank sekarang. So, kalau saya dapat loan ini senang lah nak bayar. Bukan macam tu ke?

Bank: Tapi bank tak fikir macam tu. That’s why kami hantar HQ untuk further review.

Edot: ….. oklah.

 

Laaaa… rupa-rupanya kalo rekod clear pun payah nak minta loan kereta!

Kalau ada hutang bank hor, lagi senang dapat bank loan wor~

 

 

Cheyyttt~

 

Categories: Shoutout, Whatever
  1. March 8, 2011 at 9:11 PM

    Forte??
    😉

    • March 8, 2011 at 9:46 PM

      Haha. Approved sudah!

  2. Duan
    March 8, 2011 at 10:04 PM

    Congratsss….. Lepas ni takleh panggil comot lah hahahah… Happy for both of u

    • March 9, 2011 at 12:38 PM

      insyaAllah.. baru je lepas step 1. nanti dah sampai step bagi nama baru declare.

      • March 9, 2011 at 1:05 PM

        mane ade name2 nih.. hish..

      • March 9, 2011 at 1:05 PM

        ada! saya nak bagi nama jugak!

      • Duan
        March 10, 2011 at 4:36 AM

        Aku cadangkan nama “kilat” hahahaha.. Sori winz, gua pulak cucuk hahahahaha

      • March 10, 2011 at 12:20 PM

        kilat? thunder?

        hohoho.. bole di bawa ke meja rundingan edot. mekaseyhhh!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: