Home > Whatever > [E] Tak takut ke booking awal

[E] Tak takut ke booking awal

Aku selalu fikir kalau nak booking tiket kapal terbang tahun ni tapi perginya tahun depan.. mampu kah?

Maksud aku, konfem ke tarikh yang di-booking tu available? kot-kot ada aral melintang, camana?

Haritu Win ada booking tiket kapal terbang ke Sabah, konon-konon nak pergi berkapel-kapel dengan satu lagi pasangan kawan kami. Tup-tup dorang tak dapat pegi sebab masa tu si isterinya mengandung ada masalah uri turun ke bawah, so doktor tak benarkan berjalan banyak.

Aku bajet aku bole pergi lah kannn, sekali kauu.. aku muntah-muntah teruk sebab preggy. Langsungggg tak pegi. Burned tiket 200 hengget. Sekarang kalau aku tengok iklan Sabah kat TV.. hangin jek rase, sebab tak dapat pegi!

Kalau korang… berani ke booking awal flight ticket sebab nak murah punye pasal?

Lagilah kalau kapel yang rancang bercuti bagai.. tapi tak planning anak. Camane kalau dah bayar deposit beribu-ribu hengget tapi tak jadi pergi sebab bini muntah-muntah termengandung pulak ekkk??

Bulan 5 ni kawan Win ajak ke Beijing, group tour. Masa dorang nak book tiket tu, Oktober 2011.

Nak memanglah nak. Tapi bila aku pikir panjang sikit, aku cakap tak berani.

Aku cakap terus terang aku tak berani la nak bawak budak kecik nek kapal terbang & melancong dalam kumpulan besar.

Kite tak tahu anak tu nanti jenis camane kan? Ade jenis suka melalak tak tentu hala, naya jek bawak naik kapal terbang menangis 3-4 jam. Kalau dapat anak yang jenis tak buat hal, tak apelah.

Pastu nak melancong ke luar negara bawak budak ni, mesti mencabar kan? Tambah-tambah group tour. Nak ke dorang stop tukar lampin anak? Larat ke nak usung botol air panas nak bancuh susu anak? Nak ke kumpulan tu tunggu kalau kite lambat sebab anak buat hal?

Kenapa aku fikir negatif jek? Sebab aku baruu je try bawak anak ke shopping complex. Memang complex. Bukan ikut time kita, tapi ikut time dia.

Jadi personally aku rase, aku tak mahu travel jauh-jauh bawak budak kecik. Kalau ye pun, bawak bile dah besar sikit. At least boleh gak isi memori dia kan? Kecik-kecik ni macam rugi je bawak jalan.. dorang bukan ingat pun haha.

 

Ini cuma pendapat aku lah. Aku bukan selalu betul.

Categories: Whatever
  1. zulia
    January 17, 2012 at 9:30 PM

    aku penah buat booking awal ni da byk kali.. including las year’s trip to aussie yg mmg book one yr early. so time tu mmg gamble jer.. almaklumla, we’re trying to have a kid. so blom rezqi nk dpt anak lagi, tp rezqi nk berjalan masih ada… i think it’s all a gamble. if u have the guts, why not. ada member aku tu ble anak die da setahun lebeh, br bwk g jln2. time tu senang sket kan nak handle. skarang ni cm ko ckp, waktu baby (less than a year), susah sket nk handle. alih2 nnt ko yg penat & x enjoy the trip, lagi pulak klo ikot group tour. klo jln2 sendiri, xpela jugak.. jus my 2 cents..😉

    • January 18, 2012 at 2:26 PM

      haah kan zulia.. benda ni mmg gamble. ada rezki dpt la pegi, kalo tak.. meroyan la mcm aku.

      kalo bw bdk yg dh phm bahasa aku rase ok kot jln jauh. tak best la kalo spend thousands of ringgit tapi x enjoy mcm ko ckp tu huhu.. lagi meroyannnnm

  2. January 18, 2012 at 8:46 AM

    “Haritu Win ada booking tiket kapal terbang ke Sabah, konon-konon nak pergi berkapel-kapel dengan satu lagi pasangan kawan kami. Tup-tup dorang tak dapat pegi sebab masa tu si isterinya mengandung ada masalah uri turun ke bawah, so doktor tak benarkan berjalan banyak.

    Aku bajet aku bole pergi lah kannn, sekali kauu.. aku muntah-muntah teruk sebab preggy. Langsungggg tak pegi. Burned tiket 200 hengget. Sekarang kalau aku tengok iklan Sabah kat TV.. hangin jek rase, sebab tak dapat pegi!”

    entry ko yg ni memang terkena kat aku dulu…BURN 400 coz nak flight ke Langkawi for honeymoon with another couple…sekali dah mabuk (preggy)…n dilarang naik flight coz ada pengalaman misscarry…Skang ni nak jalan2 dah ok sket, Alisha dah besar n senang nak handle…So skang ni klu nak jalan tak de plan2..ada duit n masa..ON jerk..heheheh..Belajar dr Pengalaman….Bye DOTZ…HAVE A NICE DAY WITH AIMI…

    • January 18, 2012 at 2:30 PM

      samelahhh kiter. kalo time kecik ni bawak dkt2 jela. alisha dh phm bhs so sng la nk bw jln kan?

  3. jafni
    January 18, 2012 at 1:30 PM

    betul gak cakap ko edot.bawak anak time kecik2 ni bukan diorang ingat pun.susah lagi ada la.

    • January 18, 2012 at 2:31 PM

      jaf.. ko pnah bawa anak jln jauh2 ke mase die kecik?

  4. palie
    January 19, 2012 at 1:08 AM

    Aku brani, cume xde geng jek.. Huhu.. Kalo ade geng sekepala brani book awal aku on jek.. 2org pun jadilah.. Nak pegi sorg memang tak la kan.. Hehe..

    • January 19, 2012 at 11:40 AM

      huhu palie.. ssh kot nk ajak org gamble bli tiket awal. aku rase yoe bole kot😛

  5. January 19, 2012 at 8:47 AM

    yosh..alisha memang dah faham bahasa n kena lah sabo karenah dia..Kalau dia kata nak smthing…memang dia nak…Pernah 1 hari tu kat supermarket dia guling2 nak naik keta mainan khas tuk kanak2..so kitaorg kenalah tunggu bg dia main puas2 n dia pernah baling botol mineral water sbb taknak mineral water coz nak air gas…PERGH…memang kena sabo byk2…heheheh

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: