Home > aimi, Whatever > [E] Yuhuuuuu

[E] Yuhuuuuu

Fuuuuuuuuuuhhhhhhhh… sibuk ya amat lah bulan ini.

Masuk kerja kol 9pg, kene balik kol 7mlm. Kene punch hour 10jam sehari! Hujung minggu pun kene buat kerja!

Tapi aku cakap tak boleh la Boss balik kol 7mlm, aku kene fetch Aimi sebelum 7mlm sebab nanti kene extra caj. Lagipun budak tu pukul 7 je dah expect dapat nenen, kalau aku lambat je memang dia mengamok, mengaruk. Rase bersalah weh kalau amik dia lambat.. Jadi aku balik 6.30ptg, sambung keje dari rumah sampai 12mlm.

Well, sorilah blog ni dah nak menjadi blog emak-emak. Sebab aku tak ada tempat nak bercerita pasal anak kat ofis. Kawan-kawan ramai yang single dan aku tak mahulah membosankan dorang cerita pasal benda yang dorang tak tahu (atau mungkin tanak amik tau). Cerita kat sini lah ye?

Aimi tanak susu badan yang aku bekalkan sepanjang seminggu dia kat neseri baru-baru ni. Dah kene paksa dengan cikgu kat nursery pun, dia tanak juga. Tapi kalau bancuhkan Anmum, wahhh laju je 4oz susu die bedal sekali minum! Saje je kan… ?

Susu aku bekal bukan susu lama, semalam punye stok arini buat minum tau? Lainlah kalau susu tu stok 3 bulan lepas, lojik la kalau dia tanak sebab rase dah tak sedap ke.. busuk ke..

Haih, Aku malaslah nak bersedih-sedih hal camni. Bukan aku tak usaha pam susu kat opis nak bagi dia. Aku pam susu tiap 3jam walaupun sibuk gila kat ofis. Stok susu ada tapi dia yang tak mahu. Aku nak buat macam mana? Dah buat trick tukar botol pun tak berapa nak jalan.

Susu Anmum tu, cikgu nursery bancuh dalam botol Avent. So aku bagi botol NUK untuk nursery try feed Aimi susu badan. Mula-mula dia mau tapi sekarang dah tau bezakan so dia tetap nak Anmum juga. Yang peliknya, bila Win yang feed dia susu dalam botol NUK tu, dia boleh pula telan? Ahhh, anak Papa.

Suka hatilah, Aimi oiiii~ Malam je die nak susu badan.. ok la tu daripada tanak langsung. Itupun dia malasssss sangat nak bangun menyusu, lebih besarkan tidur. Patutlah tembam.. kuat tidur HAHAHA.

Oh, Aimi sekarang 6.35kg masa cucuk 3bulan aritu. Pipi je tembam tapi badan slim & tinggi cehcehceh.

OKlah aku dah penat keje 10jam harini.

Baibaibai.

 

Categories: aimi, Whatever
  1. nrul
    February 26, 2012 at 7:58 AM

    ada kes nursery yg saje bg alasan bby xnak susu bdn sbb leceh nak rendam dulu dlm air suam.huu.aku rasa pelik sbb klu winz bg aimi minum je susu bdn dlm botol,tp kat nursery xnak.bdk lain de xparent yg buat mcm ko edot.anta ebm kat nursery pastu bg susu formula utk backup?

    • February 26, 2012 at 3:20 PM

      ada, budak 6bln yg mnm ebm. nesri kate bdk tu ok je xde masalah.

      aku saspekla kannn, aimi kenal muke. kalo cikgu neseri je, die expect anmum.. kalo muke win susu apa pon die telan. sebab susu aku bg ni ada la 2-3botol tg luak, cikgu ttp bg jugak sbb nk soh aimi mnm susu ebm.. tp katenye xmau. dorg kesian sebab lapar so diorang bancuhkan anmum yg aku backup tu.

      asalnye dulu aku blk lmbt sket je, dorg x cukup ebm nk bagi, so dh bagi anmum sekali tu. keesokannye terus suka anmum, susu aku tak laku😦

      hurmmmm

  2. October 31, 2014 at 1:53 PM

    Дорогие друзья приглашаю Вас на сервер Lineage 2
    Старт состоится 1 ноября 2014 года в 20:00 по МСК
    Сайт сервера –> http://l2immortal.com
    Сервер в старых добрых традициях. Делалось все для честной и интересной игры.
    На самом деле очень хороший проект с душевной атмосферой.
    Полное описание всех особенностей можно увидеть на нашем сайте.
    Новичков на старте ждут бонусы и подарки все это можете почитать на нашем форуме http://forum.l2immortal.com
    Ждем каждого из Вас.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: