Home > Shoutout > [E] Tukar duit raya

[E] Tukar duit raya

Aku tengok fesbuk kawan opis aku, dia tukar duit kat Maybank TPM. Duit raya dah boleh tukar!

Aku pon apa lagi, cepat-cepat berjalan bawak duit pegi bank. Sesampai je kat pintu bank, tengok-tengok ada notis “Waktu tukar duit raya: 9.30am – 12.30pm.”
Pastu makgad yang jaga pintu pun cakap, “Dah tutup dik, kalo nak tukar duit raya…”

Tapi aku tengok, jam aku baru tunjuk  pukul 12.24pm. Belum 12.30pm lagi makcik oi~

Pastu akak bank tu kesian tengok aku dah tercungap-cungap datang bank tapi tak dapat masok beratur, dia tanya nak tukar brapa hengget? Aku cakap cash aku tak banyak, 200 je. Pastu dia bagi aku masok & soh isi borang. Ceh, makgad pulak lagi poyo dari akak bank.

Skali tengok kat purse ada 100 je! Aku cakap nak keluar jap gi ATM tepi tu, akak tu kata “ATM ROSAK”.. arghhh~ kenapalahhhh???

Takpe, aku kate 100 pun 100 lah. Akak tu cakap baik tukar duit singgit dulu sebab singgit cepat abis.

So here it is, duit singgit plastik. Macam duit 5 hengget tu jugak but kaler biru.

Minggu depan aku nak datang beratur tukar duit raya lagi😀

Terima kasih akak bank yang cantik.

Categories: Shoutout
  1. July 30, 2012 at 11:14 AM

    masa menukar tu semua maybank ke edot?ke maybank tpm je?

    • July 30, 2012 at 11:31 AM

      tak sure bout other maybank branches tapi yang ni aku baca kat pintu Maybank TPM je. Cerrr ko try Maybank terdekat kau pulak

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: