Home > Whatever > [E] Overcome the fear of congket bike

[E] Overcome the fear of congket bike

September 11, 2012 Leave a comment Go to comments

image

Petang tadi balik keje ajak Win naik moto round taman.
Tapi sebelum tu aku siap singgah jusco jap dulu belikan GCB double sebab nak umpan dia bagi aku naik motor dia ni tau!!
Pastu aku tanya kat Win bole tak aku try naik motor dia? Kalau aku buat jatuh, nak marah tak?? Dia kata kalau calar ganti cover motor je. Ceh, apadahallll…
Maka aku pun try naik.
Takut jugak ni sebab tak reti gear congket!
Bismillah banyak kali toksah cakap arr, tapi dok larrr gear satuuuuu je tak brani jalan lagi.
Takut sebab apa tau? Sebab otak tak dapat bayangkan camana nak bawak moto ni! Otak kata tak tahu.. Otak kata nanti jatuh.
Tapi aku lawan jugak.
Gear satu pon meloncat bole tahan CBR ni, kene belen clutch leklok.
Pastu aku angkat dua-dua kaki dan vroooom!!!
Naik gear 2.
Gear 3 takleh blah sebab jap2 aku kene amik corner area perumahan kecik le katekan.
And wallah!! Not bad for a first timer!
Pusing 2 round sampai tudung pon dah tekelepet kat dahi.

Ok CBR250 passed!
Er6-N 600cc next please😛

Categories: Whatever
  1. September 12, 2012 at 1:40 PM

    Untungla hang tinggi dot…tsskkkk…

    • September 12, 2012 at 1:46 PM

      kaki je panjang cukup la Lyd😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: