Home > Shoutout > [E] Kalau aku ajak

[E] Kalau aku ajak

September 26, 2012 Leave a comment Go to comments

Ni entry nak shout out.

Last two weeks, aku ada suarakan hajat nak naik Genting kat Win. Pagi-pagi buta lepas subuh, “Jom naik Genting nak?”.

Aku kalau ajak jalan memang camtu, tetiba rase nak jalan terus ajak. Takdenye nak plan. Bukan apa, slalu kalau mende camni di-plan.. susah nak jadi. Ade je aral melintang. Kami tak pernah naik Genting  berdua, bertiga ni pun tak pernah. Tu yang aku nak pergi sangat tu.

“Hmmph, saya & Aimi tak sihat la. Awak je yang sihat. Tak best.”

Ok fine.

Last week, aku baca Whatsapp dia.. “Amacam Ren, jadi tak kita rider sejati harini?”

Aku tanya Win, plan apa ni rider sejati? Win kata Sepool ajak test ride motor naik Genting.

FUUUUUUUUUUUUUUUU…

Kalau dia jawab “Yes, jadi” kat Whatsapp tu memang la aku hangin satu badan.

Kalau aku ajak, dia takmau! Ni kawan ajak.. aku nak tengok apa jawapan dia.

Then dia reply, “Tak bolehlah, Aimi semalam muntah. Arini nak amik nebulizer.”

Khennnnnn…. tau takpe.

Dulu mase aku peknen, ajak gi naik Cameron test drive Si Puteh pun tanak. Sampai sekarang hajat aku nak pergi Cameron helen tak tercapai tau? Ahkak pendammmmm jek😦 Tah bila dapat pergi Cameron.

Then sejak ada motor baru ni, aku saja sound, “Dah ada motor baru, tak nak lunch date dengan saya kat TPM ke?”

Dulu je, masa bertunang fuhh sanggup tu dia naik motor dari KL ke Mines Seri Kembangan (30km++) semata-mata nak lunch date dengan aku.

Sekarang dah kawen, dia jawab “Dulu banyak duit, sekarang dah pakai motor baru tak ada duit.”

OK fine.

Aku pernah drive redah jem dari Bukit Jalil ke KL semata-mata nak lunch date dengan dia kat Nasi Ayam Tat, Setiawangsa. Tup-tup bila sampai opis dia, boleh dia pergi ajak Sepool & wife join sekali? Haih. Orang nak lunch date dengan dia, dia pergi ajak orang lain pulak.

Nyammmmmmmpah.

 

Categories: Shoutout
  1. September 27, 2012 at 10:37 PM

    jom edot kita gi cameron!🙂

    p/s: sorry this week xjadi gi sg.congkak. kena kerja T_____T

    • September 28, 2012 at 11:41 AM

      bila nak ke cameron?

      oh, korang plan nk g sungai congkak ke this weekend? tak tau punnnnnn.. im tade msg apa pun kat win

  2. zulia
    September 27, 2012 at 11:07 PM

    klakarla edot cite ko nih..hihihih

    • September 28, 2012 at 11:42 AM

      kelakar?

      tapi hati terbakar beb. hahaha. tula kan suami zaman sekarang. bila dah kawen…hmmmphhhh.

      hewhewhew😛

  3. September 28, 2012 at 3:26 PM

    bila korang free? ada. im ada sms win 2hr lepas. tapi pastu terpaksa cancel sebab tetiba kena kerja pagi ahad.

    • September 28, 2012 at 3:59 PM

      oh no wonder. SMS aku tak pnah inspect, whatsapp je aku slalu curi baca LOL.

      kitorang tade plan pun weekend ni. any weekend free ah.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: