Home > Stumble Upon > [E] Dah lama I cari you

[E] Dah lama I cari you

Tadi pergi IOI singgah Daiso jap, nak cari remekin.

Jumpa kaler yang aku dah lama cari.. kaler merah ofkos! Tadi ingat nak amik kaler warna-warni tapi kensel sebab kang tak sama tema dengan barang dapur. Ceh pooodah~

Beli 4 ketul of this red remekin and 4 ketul of the gratin plate oval, konon-konon nak buat masak lasagna.

Sebab aritu buat lasagna, failed dari segi rupa. Rasa boleh tahan. Sebab aku masak dalam bekas besar, bila nak serve kene potong-potong. Buruk gila jadinya sebab lasagna aku tanak berdiri pun! Dahlah berani mati bagi makan kat tetamu lasagna cair tu @_@ . Nampak macam topping pizza je😛

Nasib baik tetamu tu dah kawan dgn  kitorang >10 tahun, so tak malu sangat la aku nak serve kat dia lasagna cair tu. Kahkahkah.

So next time nak masak lasagna, I think it’s better to have this individual gratin plate instead to make sure tak fail dari segi rupa.  Lantaklah if it is not meant for lasagna pun, bukan ada sapa nak judge😛

Tuk sedapkan hati lagi (sebab dah TERspend duit banyak kat Daiso tadi), gratin plate ni aku bole buat bekas letak banana split.

Bole bake makaroni and cheese!

Bole bake macam-macam except cakes.

Anything but cake in my oven. I don’t like baking.

Because of the cheap price, I don’t mind kalau Aimi nak buat barang mainan masak-masak dia pun. Kehkehkeh.

Ekceli banyak lagi aku beli kat Daiso tapi tak sempat nak upload sini. Nanti aku buat entry lain pulak sebab tu ialah my new passion, making bento for Aimi.

Ok peeps. Go to your nearest Daiso to get these if you need one!

Bai.

Categories: Stumble Upon
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: