Home > Wish & Greeting > [E] New addition – Aleeya Nur Imaani

[E] New addition – Aleeya Nur Imaani

Aleeya @6th day

 

Welcome to the world, Aleeya!

Terlupa nak cerita aku dapat anak sedara yang baru, tapi tak baru sangatlah sebab dah 2 minggu.😛

Memperkenalkan, Aleeya Nur Imaani!

Dia keluar awal 2 minggu dari estimated due date, agaknya malas nak dok dalam perut mak dia lama-lama kot. Dah sendat😛 Takpun memang anak kedua cepat keluar gamaknya, hor?

Kali ni kakak aku beranak normal tanpa any painkiller juga, sama macam yang first dulu.

Tapi kali ni lebih hebat! Sebab tak ada koyakan besar, maka tak ada jahitan! No tear, no stitch.

It’s also possible to tear in other places. Some women tear at the top of the vagina, near the urethra. (This is known as a periurethral laceration.) These tears are often quite small, and if you get one, you’ll probably need only a few stitches or none at all.

These tears don’t involve muscle, so they usually heal more quickly and are less painful than perineal lacerations. The main complaint is a burning feeling when you pee

– BabyCenter

 

Hebat gila kau tunggu bukaan 10cm eh, Anyah? Dahlah baby Aleeya ni besaq – 3.6kg!

Aku dulu 7.5cm pun dah menggelupur macam nak terberak sangat dah. Fuh~

Sebenarnya, aku suka bersaing dengan kakak aku ni. Dulu anak first, dia kata dia tak amik painkiller, so aku pun tanak amik painkiller jugak lah. Apadahal?

Tapi, kali ni benchmark semakin meninggi. NO STITCH?

Not sure bout that but I will try! Cuma tak tahu bila nombor dua nak keluar sebab setakat ni ‘sperm provider’ reject my application nak pregnant tahun depan.

“Kesian Aimi, kecik lagi. Bagilah dia manja-manja dulu.” kata Win. OK fine.

Tapi takpe. Inshaa Allah permohonan akan dibuat lagi tahun depan😄

Bila dah approve, the rest Allah yang tentukan.

 

 

Categories: Wish & Greeting
  1. Zoe
    November 24, 2012 at 9:21 AM

    alolo comei nye…
    wow best nya takde koyakan.
    katanya memang boleh beranak tanpa koyakan macam diorang nih.
    http://hypnobirthing.com.my/testimonies
    ntah le saya pun tak pernah cuba lagi.kih..kih..

    • November 24, 2012 at 10:12 AM

      Tula senang berpantang x yah pantang makan ayam! Woho.
      Hypnobirthing byk dh dgr tp tal yakin bole buat ke x huhu

  2. November 24, 2012 at 10:36 AM

    go2 chaiyyok edot! kalau application approved mohla kita pregnant sesama. hihihi *very the verangan :))

  3. November 24, 2012 at 10:52 AM

    yep, tunggulah application approve dulu. ekonomi pun kene tengok gak then baru bole start enjin😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: