Home > aimi, Jalan-Jalan, Whatever > [E] Vacation

[E] Vacation

image

 

We are going for a vacation this weekend a.k.a gathering in Bayou Lagoon Resort, Melaka!

Yahoooooooooooooooo~

Nope, it’s not my gathering, but Win’s secondary school punya gathering.

Personally, I don’t like to attend gathering.
I think those who come to gathering are more interested to show off how much have they accomplished.

What car are they driving.
What job/position are they having.
How much money are they making.
How big is the house they have bought.
How many kids they have.

Yada yada yada.

I hate that.

Ok tak semestinya semua orang yang pergi gathering macam tu.
Tapi mesti ada, kan.. yang datang gathering akan tanya kita soalan standard ni?

Kami tak pernah pergi lagi tempat ni, rasanya macam baru siap.
Harga bilik termasuk harga tiket waterpark.

Kami book apartment 2 bilik, tapi dok bertiga je sebab Win tanak kongsi dengan orang lain.
Aku lagi suka.

Kalau anak kami nangis tengah malam tak ganggu orang lain.
Kalau anak orang lain nangis tengah malam tak ganggu kami.

Aimi setakat ni tak pernah lagi bangun tengah malam even untuk minta susu.
Heaven sangat.
Kalau dia terjaga & tengok puting dia hilang baru dia nangis.
Sumbat puting, dia tidur balik.
Senang gila ada puting, tulah aku dah cakap kat Win dia tak percaya.
Cuma susah nanti bila nak suruh dia buang puting😛

OK main point is, kami dah lama dapat tidur yg berkualiti
& tak biasa kalau dengar bunyi menangis tengah2 malam.
Kalau dengar anak orang menangis memang.. errr, geram la jugak😛

Harap-harap nanti Aimi tak buat perangai pelik-pelik bila dah sampai sana & tak dapat bilik berhantu.
Thee hee hee.

 

Categories: aimi, Jalan-Jalan, Whatever
  1. November 27, 2012 at 2:45 PM

    soalan standard tu kengkadang buat aku malas nk g reunion sekolah… Ade sekali tu, ade ex school mate aku ajak g gathering and the main point is, nak update pasal soalan standard yg ko cakap tu… Ayat die lebih kurang gini ” eh, jom lydia join reunion budak skolah tasek.. jom kita compare, sape yg paling berjaya…. BFF ko mase form 1-3 dulu, doctor kat HSI kan? Nini lecturer kat U-gomen, Farah : engineer , Radi : engineer gradueate from Aussie…Jom r…” … Aku rase aku down gila !!!!!!!! terus xde hati nk g reunion… grrrrr…

    • November 27, 2012 at 3:03 PM

      kannnnnn…

      same here, lyd. so you are not alone😛
      aku pun rasa down gila kalo diajak g gathering.
      walopon kawan2 aku belum tanya, tapi aku sendiri rasa malu dengan pencapaian aku compared to diorang punya kerjaya & hidup.

      tapi sebab ni bukan my friend network punye gathering, i don’t mind joining😛 malah excited sangat sebab dah lama tak gi relax2 jalan2..

      jumpa korang di sana, ya~

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: